İstanbul'da "Göç ve Sağlık" Toplantısı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen, Göç ve Sağlık konulu üst düzey toplantının ikinci gününde, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği üst düzey katılımcıları, SIHHAT Projesi kapsamında göçmenlere sağlık hizmeti sunan iki sağlık merkezini ziyaret etti. Fatih Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi ve Sultangazi Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret eden yetkililer, merkez çalışanları ile sohbet ederek hizmetlere ilişkin bilgi aldılar.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, DSÖ EURO Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ EMRO Bölge Direktörü Dr. Ahmed Al-Mandhari, DSÖ AFRO Bölge Direktörü Dr Matshidiso Moeti, DSÖ AB Temsilcisi Dr. Oxana Domenti, DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Tolga Tolunay, Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Fatih Kara, Dış İlişkiler ve Türkiye AB Delegasyonu yetkililerinin katıldığı ziyarete SIHHAT Proje yetkilileri de eşlik etti.

Göç ve Sağlık konulu üst düzey toplantının ikinci gününde, “Herkes için sağlık: nereden geldiğiniz önemli değil” konsepti çerçevesinde; acil durumlar bağlamında göçün ve yerinden edilmenin halk sağlığı yönlerinin yönetilmesi, göçmen sağlığında ruh sağlığı ve bağışıklama konuları ele alındı.

Toplantıda, konunun tüm paydaşlar tarafından sahiplenilmesi ve ülkelerarası iş birliği yoluyla yerelleştirilmesini gerektiren eylem planının uygulanmasına odaklanılması gerekliliği üzerinde duruldu. Toplantı sonunda “kimseyi geride bırakma” yaklaşımı temelinde bir sonuç bildirgesi yayınlandı.





HAKKIMIZDA
Proje Faaliyetleri
Kaynak Dökümanlar
Galeri
SSS


DUYURU
Satınalma
İnsan Kaynakları