Göçmen Sağlığına İlişkin Ortak Bir Vizyon İçin İstanbul’da Buluştular…

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Ahmed Al-Mandhari, Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Margarítis Schinás ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanı sıra birçok ülkeden sağlık bakanları, göçmen sağlığına ilişkin başarıları değerlendirmek ve ortak bir vizyonu şekillendirmek için İstanbul’da bir araya geldi.

55 ülkeden temsilcilerin yer aldığı toplantıya Bosna Hersek, Kırgızistan, San Marino, Litvanya, Sırbistan, Bulgaristan, Tunus, Moldova, Lübnan, Romanya, Almanya, İtalya, Azerbaycan ve Polonya Sağlık Bakanları, Libya Başbakan Yardımcısı, Letonya Devlet Sekreteri ile Sırbistan ve Gürcistan Sağlık Bakan Yardımcıları katıldı.

İlk günkü oturumlarda, ülkelerin sağlık ve göç konularını ele alırken karşı karşıya kaldıkları sorunlar ve ileriye dönük öncelikler tartışıldı. Göçmenlerin DSÖ Avrupa Bölgesi genelinde sivil ve toplum yaşamına önemli olumlu katkıları vurgulandı.

Toplantıda, konunun tüm paydaşlar tarafından sahiplenilmesi ve ülkelerarası iş birliği yoluyla yerelleştirilmesini gerektiren eylem planının uygulanmasına odaklanılması gerekliliği üzerinde duruldu.





HAKKIMIZDA
Proje Faaliyetleri
Kaynak Dökümanlar
Galeri
SSS


DUYURU
Satınalma
İnsan Kaynakları