AMBULANSLAR GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLDİ
Avrupa Birliği finansmanıyla satın alımı yapılan 38 ambulans, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.
FRIT (Türkiye’deki Mülteciler için AB Mali Yardım Aracı) kapsamında yürütülen öncü ve en kapsamlı sağlık projesi olan ‘Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi (SIHHAT)’ kapsamında, satın alımı gerçekleştirilen 50’si yeni doğan olmak üzere toplam 430 ambulans, göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı illerde İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edildi.

Geçici Koruma altındaki Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların, acil sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak üzere, SIHHAT Projesi kapsamında satın alımı gerçekleştirilerek Sağlık Bakanlığının filosuna katılan tam donanımlı ambulansların 38 adedi, Gaziantep Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün kullanımına sunuldu.

Gaziantep’te yapılan törende konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nicolaus Landrut-Meyer, “Ambulansların acil sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine katkısı olmasını umut ediyorum ve diliyorum ki bugün teslim ettiğimiz 38 ambulans pek çok hayatın kurtarılmasına vesile olsun” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Eray Çınar törende yaptığı konuşmada, “Burada toplanmamızın sebebi olan faaliyetin, Gaziantep ilimizin ve bölgemizin sağlık hizmetlerinin daha da gelişmesine vesile olmasını diliyor, hizmet sunumunu gerçekleştirecek sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi ve bu katkıyı gerçekleştiren AB yetkililerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Ambulansların Gaziantep Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi dolayısıyla 29 Ocak 2021’de Gaziantep’te gerçekleştirilen törene; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nicolaus Landrut-Meyer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye'deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Libor Chlad, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Eray Çınar, Göç Sağlığı Daire Başkanı, Dr. Kanuni Keklik, SIHHAT Proje Yöneticisi İnanç Söğüt, SIHHAT Projesi Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Ekmen, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Akıncı ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Vejdi Yıldız katıldı.





HAKKIMIZDA
Proje Faaliyetleri
Kaynak Dökümanlar
Galeri
SSS


DUYURU
Satınalma
İnsan Kaynakları